Blagajna – automatska kasa je periferni uređaj GPP Variant parking sistema koji služi za samostalnu naplatu parking karata za jednokratnu upotrebu, a u zavisnosti od vremena provedenog na parkingu.

Opis:
U poređenju sa starijim tipom blagajne koji se koristi u GPP Compact parking sistemu, GP3M blagajna je znatno veća i robusnija. Ovakva konstrukcija povećava nivo sigurnosti blagajne. Dvostruka veličina uređaja značajno uvećava broj mogućnosti upotrebe blagajne vezano za različite vrste parking tarifa.

Orman je napravljen od čelika, obložen sa metalnom cink-bakarnom oplatom debljine 2,5 mm. Prednja strana ormana u kompaktnom ramu sprečava neželjeno uvrtanje vrata. Osnovna boja (zeleno siva, svetlo siva) odgovara boji GPP Varijant sistema. Vrata se zaključavaju električnom bravom koja se otključava bar-kod kombinacijom sa PIN kodom.

Svi unutrašnji mehanički delovi: validator kovanica, lavirint, klizni aparat za sprovođenje kovanica, držač komponenti, su u principu izradjeni od metalnih ploča nerđajućeg čelika koje garantuju veću i dužu mehaničku stabilnost. Prostor unutar naplatne stanice se zagreva, što omogućava rad stanice i na niskim temperaturama.

Veliki grafički ekran koji radi na dodir pruža klijentu informacije o parking tarifi, sa mogućnošću izbora jezika (3 jezika). Osim preko touch-screen ekrana, mogu da se postave i mehanički dugmići.

GP3M omogućava klijentu da plati u kovanicama, ali i u papirnom novcu. Povraćaj novca je u kovanicama. Opciono ova blagajna može biti opremljena i držačem za papirni novac ili velikim držačem za kovanice za kusur. Postoji i mogućnost plaćanja platnim karticama VISA, EC/MC, AMEX i drugim, po potrebi. Obezbeđena je hardverska i softverska usklađenost sa GPP Compact sistemom, pa se GP3M naplatna stanica može koristiti i u GPP Compact sistemu.


Top