Privredno društvo Salmont iz Beograda, prateći savremene trendove, novitete i zahteve tržišta uvodi novi segment u ponudu a to su stanice za punjenje električnih vozila. Salmont je autorizovani partner za instalaciju, održavanje i obuku AC i DC punjača pa tako i potrebnih programskih rešenja. Salmont je u mogućnosti da ponudi Wallbox punjače, brze AC i super brze DC punjače, za kućnu upotrebu, otvorena i zatvorena parkirališta, tržne i poslovne centre, hotele, benzinske stanice...

Električni automobil je moguće puniti kod kuće u vikendici i garaži, otvorenom i zatvorenom parkingu, na poslu, benzinskim stanicama, tržnim i poslovnim centrima, javnim garažama, supermarketima, restoranima, hotelima i drugim lokacijama. Punjači se razlikuju po snazi i brzini punjenja. Tako brzina punjenja može biti spora (preko šuko utičnice od 8 do 15 sati punjenja), brza (AC punjač i to od 2,5 do 5 sati punjenja) i super brza (DC punjač 30 – 80% baterije unutar 30 minuta).

Svako električno vozilo radi na DC (jednosmernoj) „struji”. Razlika između AC i DC punjača je u tome što AC punjač ne može puniti električno vozilo punom snagom kao što to može DC punjač. Da bi se električno vozilo AC punjačem (naizmeničnom „strujom”) moglo napuniti potrebno je naizmeničnu „struju” ispraviti u jednosmernu preko ispravljača. Takav ispravljač se nalazi u automobilu na samome ulazu iza glavne utičnice.

Samim tim što dolazi do ispravljanja struje dolazi se do smanjenja snage koju ispravljač propušta (u ovom slučaju AC punjač na jednom izlazu ima 22 kW, a kroz ispravljač u većini automobila na tržištu može najviše ispraviti od 2,7 kW do 10 kW). Tako dolazimo i do potrebnog vremena za punjenje gde uzimamo u obzir standardnu kapacitet Li-ion baterije od 24 kWh i podelimo sa 7,6 kW nakon ispravljanja pa dolazimo do otprilike 3 sata punjenja u najboljem slučaju, ili 2,7 kW otprilike 8 sati.

Super brzi DC punjač ima u sebi ugrađen ispravljač gde ispravlja i propušta veću snagu koju može iskoristiti i tako brže napuniti električno vozilo. Na tržištu trenutno postoje super brzi punjači kapaciteta 20kW i 50kW. Potrebno vreme punjenja standardne baterije kapaciteta 24kWh potrebno je oko 30 - 60 minuta. Stanice za punjenje električnih vozila opremljene super brzim DC punjačima namenjene su za jako frekventne lokacije poput benzinskih stanica i slično..

Salmont nudi celokupno programsko rešenje čime omogućava:

  • Mapu stanica za punjenje sa tipom punjača u realnom vremenu za lako snalaženje – više od 25.000 stanica širom Europe
  • Izveštavanje i analitiku
  • Detaljne informacije o punjenju : ko, gde, kada
  • Izveštavanje o korištenju u CSV / XML ili PDF formatu
  • Kumulativno očitavanje kWh i online napajanja / punjenja struje
  • Jednostavno upravljanje punjačem za punjenje kroz stvaranje grupe kupaca
  • Autentifikacija krajnjih korisnika: mobilnom aplikacijom (osnovno), priveskom za ključeve (TAG) i RFiD karticama
  • Sistem za naplatu punjenja – Mastercard/Visa/Paypal

Za više informacija i adekvatno rešenje za Vaše potrebe, pozivamo Vas da se obratite predstavnicima preduzeća Salmont u Beogradu, koji će Vam kroz konsultaciju ponuditi najedakvatnije rešenje.

 


Top