Sistemi video nadzora imaju dva osnovna oblika koršćenja

  • bezbednosni sistemi video nadzora štićenog prostora
  • sistemi video nadzora tehnološkog procesa ili procesa proizvodnje, sistemi video nadzora specijalne namene

Bezbednosni sistemi video nadzora imaju veoma široku primenu u obezbeđivanju i putem video zapisa, arhiviranju događaja u prostoru koji se nadzire. Primenjuju se u novije vreme za nadzor rezidencijalnih objekata, malih i srednjih trgovinskih i poslovnih prostora, menjačnica, zlatara, prodavnica dragocenosti, galerija, muzeja, banaka, službi platnog prometa, pošta i velikih poslovnih i trgovinskih centara, sportskih hala i stadiona, fabrika itd.

Kao vizuelni sistem obezbeđenja, kamere se koriste za nadgledanje i spoljnih i unutrašnjih prostora, jer je tehnološki razvoj video tehnike istu učinio znatno pristupačnijom i manjim korisnicima.
Sistem video nadzora tehnološkog i procesa proizvodnje, danas znatno olakšava praćenje istih i na mestima gde postoji opasnost za ljude koji moraju nadgledati te delove procesa. Obezbeđuje se, po potrebi, i trajan video zapis.

Takođe je moguće pomoću odgovarajuće video opreme pratiti i kvalitet procesa proizvodnje, boju i kvalitet proizvoda i još mnogo drugih pogodnosti koje znatno unapređuju sam proces.

Kao specijalna primena, video nadzorni uređaji i kamere se koriste u novije vreme i u dijagnostici, kako u specijalizovanim zdravstvenim ustanovama, tako i u umetničkim galerijama prilikom ispitivanja kvaliteta umetničkih predmeta i njihovoj restauraciji, specijalnim merenjima uz mogućnost digitalizacije video zapisa idr.

Obzirom da imamo bogato iskustvo i zavidne rezultate u svim navedenim oblastima primene video nadzornih sistema, spremni smo da odgovorimo svim Vašim zahtevima iz ove oblasti, pa i da Vam sugerišemo neke nove vidove primene istih, za kojima Vi iskažete potrebu.

Za sva detaljnija obaveštenja i pomoć u sagledavanju potreba i mogućnosti ovih sistema, javite nam se svakog radnog dana od 08,00-16,00.


Top